Denotenmaker.nl

Klokspelen – Beiaard

Opleiding Beiaard
Amateuropleiding beiaard van de Beiaardcentrum Nederland te Amersfoort bij Mathieu Polak, 2003-2004. Masteropleiding beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) bij Bernard Winsemius en Henk Verhoef, 2004-2007.

Ervaring
Bespeelde tijdens concerten carillons in binnen- en buitenland, onder meer in Loughborough (GB), Stavanger (NO), Manila (PH), Gdansk (PL), Leuven, Tienen (BE) en vele steden in Nederland. Is sinds 2009 stadsbeiaardier van Alkmaar en bespeelt daar wekelijks de historische, laat-zeventiende eeuwse carillons van Melchior de Haze op de Waagtoren en Grotekerkstoren. (Informatie over deze instrumenten, zie: Waagcarillon en Grotekerkscarillon)

Gastbeiaardier
Als invaller tijdens reguliere bespelingen en als concerterend beiaardier bij carillonconcerten – ook improvisatieconcerten. Verzorgde de afgelopen jaren zomeravondconcerten in o.m. Utrecht, Amsterdam, Enkhuizen, Tilburg, Beverwijk, Weesp, Leiden en Veere. Samenstelling van de afgewogen programma’s geschiedt altijd in overleg met de organisator. Ook beschikbaar voor jukeboxbespelingen, waarbij het publiek uit een playlist het programma kan samenstellen. Het concept werd met succes reeds in Amersfoort en Alkmaar toegepast.