Denotenmaker.nl

Dirigeren

Opleiding
Christiaan Winter, studeerde koordirectie bij Reinier Wakelkamp (1986-1989) en Krijn Koetsveld (1989-1992) aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Utrechts Conservatorium (Hogeschool voor de Kunsten) Utrecht. Volgde bijvak orkestdirectie bij Melvin Margolis en Jurjen Hempel. Masterclass orkestdirectie bij Lucas Vis.

Ervaring
Zeer ervaren in het dirigeren van koren, m.n. kamerkoren. Was dirigent van oratoriumvereniging Haarlems Gemengd Koor van 1994 tot 1998, waarmee hij o.m. Bach’s Weihnachtsoratorium en Haydn’s Jahreszeiten uitvoerde. Was meer dan tien jaar dirigent van het Haarlems Vocaal Ensemble Kwarts, waarmee zeer divers repertoire (wereldlijk én geestelijk, licht én klassiek) uitgevoerd werd. Leidde sinds 1985 tot 2018 diverse kerkkoren en cantorijen, o.a. de aan de Oude Kerk Amsterdam verbonden Sweelinckcantorij en het Vocaal Kerkmuziek Ensemble. Is momenteel dirigent van het Amsterdams Vocaal Ensemble Duodektet en verzorgt gastdirecties bij het Vocaal Ensemble Tien en het Vocaal Ensemble Tout Venant.

Gastdirectie
Voor koorprojecten of repetities als dirigent of repetitor. Specialist in polyfone koormuziek uit de 16e en 17e eeuw en kerkmuziek uit alle stijlperiodes. Bijzondere aandacht voor koorvorming en zangtechniek.

DIRIGEREN